Categories: à la uneCameroun

Dominik Szoboszlai és a « titkos fegyvere » – kicsi lábak


Az idősebb generáció magyarjai között egy elmélet szárnyra kapott: ha az égtől kicsi lábakat kapsz, sokkal nagyobb esélyed van a futballban való sikerre. Nem hallottál még erről? Semmi gond, most elmagyarázom.

Minden Puskás Ferenccel kezdődött

Az elmélet a legendás Puskás Ferenc idejében született, aki 84 válogatott mérkőzésen 83 gólt szerzett, és a klub szinten is számtalan gólt rúgott, főként a Real Madrid színeiben, ahol háromszor nyerte el a Bajnokok Ligáját. Puskás, aki 172 cm magas volt, alacsony súlyponttal rendelkezett, és hasonlóan Maradonához, erős combjai és kicsi lábai voltak. Közvetlenül a labda közepét találta el, nem volt szüksége nagy futásra, hogy az ütés erős legyen.

Magyarországon Puskás kultikus figura: az ország fő stadionja az ő nevét viseli, és a magyar edzők és tehetségkutatók továbbra is figyelmet fordítanak azokra a játékosokra, akik antropometrikusan hasonlítanak a legendás támadóhoz, és a fiatal tehetségek kiválasztásakor figyelembe veszik a lábuk méretét.

Részben fizikai adottságai miatt Puskás lett az a nagyszerű játékos, akit ma ismerünk.

Magyarországon egy új “aranyfiú” született: Dominik Szoboszlai

Természetesen a 187 cm magas új játékos a Liverpooltól, aki 70 millió euróért érkezett a Leipzigből, fizikailag nagyon különbözik Puskástól. De ami az őt és a legendás játékost összeköti, az a kicsi lábak: Szoboszlai 7-es méretű cipőt visel (európai méret: 41). Ahogyan korábbi edzői megjegyezték, a hosszú lábak és a kicsi láb kombinációja erőssé és pontossá teszi ütéseit, akárcsak Ferencnél.

Szoboszlai már alapemberré vált a Liverpoolban. Most fogadásokat tehet a Mostbet Hungary oldalon a mérkőzésein.

Ifjúkorában Szoboszlai olyan cipőt viselt, ami egyértelműen kicsi volt neki. A “vörösök” játékosa, egy olyan ember szerint, aki jól ismeri őt, de név nélkül kívánt maradni, apja, a korábbi magyar klubcsatár, Szoboszlai Zsolt tanácsait követte. Zsolt saját futballakadémiájában, a Fonix Goldban nevelte és képezte fiát, különféle, nem túl egyértelmű gyakorlatokat vezetve be a tréning folyamatába, például futás műanyag palackok között golf labdákat tartva a kezében.

A kicsi cipő ötlete így született: a kisebb méretű cipő viselésével meg kell állítani a láb növekedését. Kicsi lábakkal, megfelelő felkészüléssel, a gyakorlatok végtelen ismétlésével és a technika koncentrálásával Szoboszlainak a jövőben egy igazi szupersztárrá kell válnia.

Szoboslaiegy lépéssel a „Liverpool” vezérévé válás felé

Szoboslaiegy az első napoktól kezdve Klopp csapatának középpályásának alapembere lett, és a nemrégiben a “Bournemouth” ellen hazai mérkőzésen (3:1) a fiatal magyar valóban kiváló játékot mutatott be, két a “Liverpool” három góljából kettőben vett részt.

Dominik…



Source link

admin

Recent Posts

Play Pyramid Bonanza Position For free

Blogs¿te Interesa Gems Bonanza?Welcome Give 200percent To a thousand, 10percent Daily Cashback The following is…

2 minutes ago

« C’est difficile mais… »

Lors de la première visite officielle du nouveau président sénégalais Bassirou Diomaye Faye au Nigeria,…

6 minutes ago

Free online Slots

BlogsVarieties of Totally free Spin IncentivesJust what Can i Look for in Netent Totally free…

9 minutes ago

Arrêté par la DIC pour outrage au Premier ministre, voici les propos choquants de Bah Diakhaté sur Ousmane Sonko (vidéo)

Bah Diakhaté a été arrêté par la Division des investigations criminelles ( Dic). L’activiste qui…

16 minutes ago

Moustapha Diakhaté se défoule sur Sonko concernant les LGBT

L’homosexualité au Sénégal demeure un sujet particulièrement sensible et juridiquement complexe. Moustapha Diakhaté rappelle que…

27 minutes ago